Jordelementet

Blogindlæg Smoon (540 x 675 px) (7)

Foto source @pinterest

Måske du også er interesset i: 
Mit online forløb om de fem elementer

Yoga for de fem elementer

Jordelementets personlighed

Jordelementet sørger, ligesom moderjord, for at alting får næring og sikres harmonisk vækst. Jordelementet er givende og samlende, og hvis du er dominerende i jordelementet, besidder du en dyb empati og medfølelse for dem omkring dig. Du er altid klar til at hjælpe og har en naturlig indsigt i mennesket, som gør, at du ikke er bange for at spørge ind til folk. Det er naturligt for dig, at skabe intimitet, tillid og forbindelse til andre. Fordi du så gerne vil hjælpe andre mennesker, kan du have tendens til at glemme dig selv. Du sætter dig selv og dine egne behov til side for andres, og det kan skabe ubalance. 

Jordelements årstid

Jord-elementets årstid er sensommeren, hvor jorden bugner af afgrøder, der skal samles ind. Det er tid til, at moder jord skal høste sine gavmilde gaver, og på samme måde er det tid til, at du som jordelement finder ro og tid til at nyde dig selv. Sensommeren er tiden, hvor der skal skabes jordforbindelse og centrering. 

Jordelementets organer

Jordelementets organ-par består af mave og milt. Rent fysiologisk skal maven bearbejde den føde du indtager, så den er klar til at blive optaget videre i systemet. Ligesom den fysiske føde, skal bearbejdes, skal den åndelige føde også bearbejdes. Det betyder, at alle de informationer og indtryk du møder i løbet af en dag, skal sammenholdes imod tidligere erfaringer, så du nemmere kan bearbejde og modtage beskederne. Du kender sikkert godt udtrykkene “jeg skal lige lade det synke” og “den skal jeg lige tygge på” , som faktisk begge er en sund afspejling af denne funktion - du har brug for tid og klargøring. Maven handler mentalt om at fordøje livet og alle dets indtryk. For at kunne fordøje livet 100 % skal du overgive dig til åbenhed, accept og hengivenhed. Du skal turde at åbne op til dit  indre - dine  følelser, indtryk, idéer og meninger. 

Milten samarbejder tæt med maven, og sørger rent fysiologisk for at udvinde energi fra føden og transportere den rundt i kroppen. Den flytter på energi, føde, kropsvæsker, muskler. På det mentale plan flytter milten tanker, følelser, idéer. Først skal du tygge, fordøje og sammenligne nye indtryk med gamle (det er mavens opgave). Derefter skal du sørge for, at alt det nye optages i dit liv, og her er det milten, der sørger for at bringe de nye tanker rundt i systemet til integrering. En god milt-energi sørger for, at du stille og roligt kan skifte gamle tanker ud med nye. Hvis milten er svag, oplever du ofte en følelse af tunghed og træthed i musklerne, fordi milten ikke formår at transportere livsenergien videre til arme og ben. 

Fysiske- og mentale ubalancer

Jordelementets sunde empati og indlevelsesevne bliver usund og  selvudslettende, hvis dine egne behov altid tilsidesættes. Det skaber ubalance og resulterer i, at de positive udadrettede følelser i stedet vendes indad og bliver negative. Du bliver usikker, bekymret, skeptisk, sygdomsfikseret og standser al selvrealisering. Specielt bekymringer karakteriserer dig når du er  i ubalance - du kan bekymre dig så meget, at du får ondt i maven.  

Her er et udpluk af nogle af de ubalancer, jeg oftest oplever hos de af mine klienter, som er dominerende i jordelementet:

Bekymret
Skeptisk
Energiforladt
Selvmedlidende
Ensom/tom

Åreforkalkning
Sukkersyge
Sliksyge
Miltproblemer
Allergier

Vil du lære mere om jordelementet og de fem elementer?

Så læs mere om mit online forløb her

Kærligst
Pernille

Find mere inspiration og viden på: instagram
Skab gode hverdage for dig selv med: gratis affirmationer