Ildelementet

Blogindlæg Smoon (540 x 675 px) (5)

Foto source @pinterest

Måske du også er interesset i: 
Mit online forløb om de fem elementer

Yoga for de fem elementer

Ildelementets personlighed

Ildelementet er overordnet set lig med stor glæde - i hvert fald når det er i balance. Et ildelement evner virkelig at føle passion, varme og intimitet og har generelt en stor lyst til at give og modtage glæde. Glæden behøver ikke have en særlig årsag, den eksisterer blot dybt i ildelementet. Hvis du er ildelement, så elsker du at skabe relationer, kommunikere og grine. Du er meget social anlagt og er ofte midtpunktet i vennekredsen eller til festen - den person, som alle drages af. 

Ildelements årstid

Ildelementetårstid er sommeren. Det er den tid på året, hvor solen står højt, og hvor solen lyser varmt og aktivt. Ildelementet repræsentere mentalt mange aspekter af sol, flammer, varme og lys og særligt på denne årstid, når energien sit højeste. Det er den tid, hvor frugterne modnes, og hvor alting når sit fulde potentiale. Hvis du er dominerende ildelement, vil du ofte have en høj yang-energi. 

Ildelementets organer

Ildelementets organ-par består af hjerte og tyndtarm. Hjertet er kroppens kejser, der med sin mildhed og varme reagerer over alle andre organer og funktioner i kroppen. Et varmt hjerte sikrer et samarbejde i harmoni - uden et velfungerende hjerte, vil de andre organer ikke kunne udføre sit arbejde. Omvendt vil et koldt og hårdt hjerte føre til et glædeslyst, diktatorisk liv. Udover at hjertet er vigtigt rent fysiologisk, så er det også vigtigt for dit sind. For det er hjertet der giver dig en følelse af tryghed, en følelse af at være hjemme i dig selv. Et sundt og afbalanceret hjerte skaber en rolig sindstilstand, mens et uroligt/såret hjerte, skaber mentale ubalancer.  

Tyndtarmens funktion i kroppen er at skille det rene fra det urene. Overføres dette til det mentale plan, så hjælper tyndtarmen dig med at skille tingene ad. Hvad er rigtigt og hvad er forkert? Hvilke tanker er konstruktive og hvilke er destruktive? 

Fysisk- og mentale ubalancer

Hvis ildelementet flamme brænder for vildt og aktivt, kan du ende med at befinde dig i en følelse af overdreven ophidselse, og det kan skade hjertet - også selvom det føles dejligt. Det lyder måske mærkeligt, men det er faktisk vigtigt for hjertet, at mærke den modsatte følelse af glæde. At kunne fordybe dig, kede dig, bare at være. Ellers risikere du at brænde ud, og så er flammen slukket helt. Så vil du ikke længere mærke ophidselse, men nærmere følelseskulde og manglende evne til at vise kærlighed. Så tænk på, at flammen skal brænde blidt og roligt.

Her er et udpluk af nogle af de ubalancer, jeg oftest oplever hos de af mine klienter, som er dominerende i ildelementet:

Manisk 
Ulykkelig
Højlydt
Urolig 
Ængstelig 

Kolde hænder
Varme hænder
Svedproblemer
Oppustethed
Hjerteproblemer
Kredsløbsproblemer

Vil du lære mere om ildelementet og de fem elementer?

Så læs mere om mit online forløb her

Kærligst
Pernille

Find mere inspiration og viden på: instagram
Skab gode hverdage for dig selv med: gratis affirmationer