Feng-shui dit hjemmekontor

feng shui

Det kan være en stor udfordring at arbejde hjemmefra af mange årsager - distraktioner, manglende arbejdsstation, flydende grænser mellem arbejde og privaten. Men der er heldigvis masser af ting du kan gøre for at skabe et lækkert arbejdsmiljø, som samtidig øger dit fokus og din produktivitet. Din arbejdsstation repræsenterer din karrieremæssige succes, så der kan også være store fordele at hente ved, at give rummet lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed. 

1. Vælg den rigtig lokation
At arbejde hjemmefra kan være med til at sløre linjerne mellem dit personlige liv- og dit arbejdsliv, fordi du hele tiden bevæger dig i samme miljø og nogenlunde samme omgivelser. Derfor er det en god idé, at skabe et separat rum til dit hjemmekontor for på den måde, at tegne den skarpest mulige linje mellem dit personlige liv- og dit arbejdsliv. Det idéelle er selvfølgelig at have kontoret i et seperat rum, men har du ikke et ekstra rum på hånden, kan du skabe en visuel opdeling af af arbejdsrummet- og det private rum ved hjælp af bogreoler, gardiner eller lignende.


Source: Pinterest

2. Placer skrivebordet i en 'kontrol' position 
En anden vigtig ting at overveje er placering af dit skrivebord. Det kan være en god idé at placere skrivebordet sådan, at du har frit udsyn til døren, når du sidder bag skrivebordet, uden at være i direkte linje med døren. Når du har udsyn til døren, har du udsyn til det åbne - muligheder, idéer, kreativitet. Samtidig kan du se og imødekomme alle, der tilnærmer sig kontoret, hvilket også kan virke afstressende i sig selv. 

Tænk også over, hvad du ellers har udsyn til fra dit skrivebord. Kigger du på noget der inspirerer dig? Et billede, en smuk udsigt, et visionboard. Eller kigger du på en tom væg? En tom mur repræsentere en blokering i din karriere og din kreativitet. Så tænk gerne på at have udsigt til noget smuk og inspirerende, som kan løfte din energi og handlekraft. 


Source: Pinterest

3. Vælg det rigtige skrivebord

Det kan være ideelt at vælge et solidt, rektangulært skrivebord. Tunge objekter og firkantede former hører til jordelementet, og de skaber en følelse af støtte og grounding. Er du mere til et let design, så vær opmærksom på, at transparante overflader, som fx glas, kan symbolisere idéer og muligheder, som falder til jorden og/eller forsvinder. Derfor kan det måske være et bedre alternativ at vælge et stramt minimalistisk look, som fx hvid eller sort bordplade, til netop kontoret, hvor du ønsker et højt flow af idéer og handlekraft.

Source: Pinterest

4. Vælg den rigtige kontorstol
Vælg gerne en kontorstøj med høj ryg, som giver støtte og stabilitet fysisk, men også mentalt. Mentalt overføres betydningen af støtte til at føle sig støttet i sit arbejde og sin karriere. Du har noget i ryggen.


Source: Pinterest0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!